a legjobb választás

2018.03.05. 13:13

A Hyundai nagykövete lett Michelisz Norbert

A túraautó-világbajnoki (WTCR) sorozat tavalyi ezüstérmese két tesztvezetés után úgy véli, új autója, a Hyundai egy picivel erősebb a mezőny többi kocsijánál.

Forrás: facebook

Michelisz Norbert a gyári Hyundaijal tartott hétfői sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a harmadik tesztelésre már szerdán elutazik Olaszországba.

„Nagyon erős autó. Egy pilóta számára pedig mindig jó érzés tudni, hogy az autója gyors az egyenesekben és a kanyarokban is”

– árulta el Michelisz, aki ezúttal egy nagyköveti szerződést írt alá a gyárral.

Mint mondta tartott attól, hogy túl sok kört kell majd megtennie, amíg kiismeri az autót, de ez nem így történt. „Egyszerűen vezethető, és három-négy kör után már tempót tudtam menni, aminek nagyon örültem.” – mondta Michelisz, akinek az volt a célja, hogy olyan közegben versenyezhessen idén, ahol fejlődhet és futamgyőzelmekért küzdhet.

A magyar pilóta, aki tavaly a magyar autósport első világbajnoki érmét nyerte, tavaly ősszel „találkozott először a Hyundai i30 autójával”, s állítása szerint már akkor meggyőzte, amit látott. Hozzátette: az erőviszonyok felmérését követően számára a Hyundai tűnt a legjobb választásnak.

„Büszke vagyok rá, hogy nemcsak versenyzőként, hanem a márka képviselőjeként is megjelenhetek”

– folytatta Michelisz, aki bízik benne, hogy munkakapcsolatuk nem csak egyéves lesz.

https://www.facebook.com/michelisz.norbert/photos/a.435609032038.245598.338941907038/10155280677097039/?type=3

A pilóta szerint a sok újdonság, ami jellemzi az új túraautó-világbajnokságot, a szurkolók számára színesebbé teszi majd a WTCR-t, a bajnoki címért zajló versenyfutásban pedig a legnagyobb riválisuknak a Hondát tartja. „Azért a Hyundait egy picivel az egész mezőny előtt érzem” – tette hozzá.

A magyar versenyző két év után hagyta ott korábbi istállóját, a Hondát, hogy a dél-koreai riválisnál folytassa pályafutását. A 33 éves magyar pilóta csapattársa a rutinos olasz Gabriele Tarquini lesz.

„Több WTCR-csapattal állunk kapcsolatban, de szívünknek a legkedvesebb mégis a BRC Racing Team, ahol Michelisz Norbert az egyik pilóta” – mondta Kovács Pál a Hyundai Holding Hungary Ltd. ügyvezető igazgatója. Kiemelte: a versenyautóban Magyarország egyik legsikeresebb sportolója ül majd a volán mögött, amit rendkívül nagyra értékelnek. „Norbi a márka arca, nagykövete lesz, így az együttműködésünk rendezvényeken, különböző PR eseményeken folytatódik, de természetesen a legfontosabb állomás a versenypálya lesz” – fogalmazott Kovács Pál, aki minél jobb eredményben bízik, reményei szerint akár a vb-címben is.

A kilenc versenyből álló WTCR-sorozat április 8-án indul Marokkóban, a mogyoródi futamra április 29-én kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!