Röplabda

2017.10.10. 16:22

A szövetség az Eb-t illetően megállapodott a klubokkal

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a női NB I-ben szereplő tizenkét klub együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a 2019-es Európa-bajnokságon a lehető legjobban szerepeljen a magyar válogatott.

„Azt szeretnénk, hogy a válogatott a legerősebb formában, a legjobb szakmai és támogatási háttérrel képviselje Magyarországot a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ez egy összetett feladat, mi pedig most kezdjük meg a felkészülést” – nyilatkozott Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke.

A megállapodás hét pontban foglalja össze a klubok és az MRSZ közti együttműködést: ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a kluboknak kötelességük a szövetségi kapitányokkal együttműködve az utánpótlás-, illetve a felnőtt válogatottba meghívott játékosokat rendelkezésre bocsátani. A klubok „hozzáállása” szempontként szerepelhet majd a támogatások odaítélésénél.

Baran Ádám, a bajnok Békéscsaba elnöke hangsúlyozta, a magyar röplabda az elmúlt két évben olyan fejlődésen ment keresztül, amilyenre az előtte lévő ötven évben nem volt példa. A BRSE első embere szerint azzal, hogy a sportág bekerült a TAO-val támogathatóak közé, a következő 15-20 évet meg lehet alapozni, de fontos a sikeres hazai Eb-rendezés is.

Magyarország két év múlva Törökországgal, Lengyelországgal és Csehországgal rendezi közösen a kontinensviadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!