rangos esemény

2017.08.23. 13:40

Nagyon sok induló lesz Balatonföldváron

Hatalmas mezőny, 32 ország 124 sportolója nevezett a szeptember 1-jétől 10-ig Balatonföldváron zajló vitorlás Finndingi-világbajnokságra.

Gereben Mátyás főszervező elmondta, hogy 35 éve nem volt ilyen sok résztvevő az olimpiai hajóosztály vb-jén, amelyet idén a Spartacus Vitorlás Egylet rendez.

Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy Magyarországra sikerült hozni ezt a rangos eseményt.

Majthényi Szabolcs, az esemény operatív igazgatója ismertette, hogy a tíz futamot szeptember 4-9-e között rendezik – az időjárástól függően egy nap maximum hármat –, míg a legjobb tíz versenyző szeptember 10-én futja a mindent eldöntő éremversenyt.

Magyar részről Berecz Zsombor a legesélyesebb a jó szereplésre, hiszen idén minden nemzetközi versenyén bejutott az éremfutamba, háromszor második lett, jelenleg a tizedik helyet foglalja el a világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!