Ez is megvan!

2017.07.17. 13:21

Budapest rendezi a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot

Címkék#úszó-vb

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) hétfői döntése szerint Budapest ad otthont a 2024-es úszó-világbajnokságnak.

A FINA hétfőn döntött arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a Budapest lesz a házigazdája.

Kazany részéről Vlagyimir Leonov, tatár sportminiszter, magyar részről pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá az erről szóló megállapodást a FINA-val.

Ennek a döntésnek az eredményeképpen tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna. 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.

Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy így megtérül a befektetés, amelyet a kormány és a főváros vezetése is beletett a vizes sportokba.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke már korábban jelezte, amennyiben nem Budapest neve kerül elő valamelyik borítékból, akkor lemond posztjáról. Hozzátette, a fantasztikus Duna Arénának minél több nagy nemzetközi versenyre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően kihasználják.

A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését. A helyszínek gyönyörűek, a szurkolók pedig fantasztikusak – tette hozzá Marculescu.

Budapest Hongkongot, Tajvant és Oroszországot utasította maga mögé a végső versenyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!