Interjú

2023.11.30. 12:09

Bocskor Bíborka: nekem tetszik, hogy elemeltebben szólalnak meg a dalaink

„Nem akartunk mindent cizellálni, kivesézni, agyoncsiszolni. Nem egy alapötletet szerettünk volna kibontani, hanem visszatérni ahhoz az értékes esszenciához, ami megvan bennünk” – fogalmazott hamarosan megjelenő új albumukról a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője. A beszélgetésből egyebek mellett kiderül, hogy a zenekar visszakerült „régi, eredendő állapotába”, és azt is megtudhatjuk, miért hatnak intuitívan az énekesnőre a Magashegyi-dalszövegek.

MW

Bocskor Bíborka énekes a Magashegyi Underground koncertjén a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) nulladik napján 2019. július 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

Hét év után decemberben jelenik meg a Magashegyi Underground új albuma, melynek dalait két lépcsőben jelentetik meg. November 10-én kijött egy három számot tartalmazó EP, december közepén pedig érkezik a tíz számos LP. Arról, hogy miért döntöttek e megjelenési forma mellett, Bocskor Bíborka a lapnak így fogalmazott:

A streaming világát éljük, az előadók, zenekarok egy-egy dallal jelentkeznek, és az utóbbi időben mi is ezt a formát választottuk (...) olyan gyors ritmusú a világunk, gyorsan jönnek-mennek az impressziók is, ezt el kell fogadnunk, és alkalmazkodnunk kell hozzá.

Az énekesnő elmondta azt is, hogy a koncertezés után az őszi időszakban a zenekar belekerült egy nagyon jó flow-ba, visszatért a régi állapotába, hiszen újra a csapatban van a zenekaralapító-billentyűs Fodor Máriusz, a szövegek nagy részét pedig ismét Tariska Szabolcs szerezte. Arról, hogy a szövegek miért hatnak rá intuitívan, Bocskor Bíborka úgy fogalmazott: az volt az érzése, mintha Tariska Szabolcs rácsatlakozott volna a gondolataira, ami nagy reveláció volt, hiszen a szövegekben a repülésről, és ennek képtelenségéről van szó, arról a kissé szürreális állapotról, ami nem hétköznapi, viszont az ő hétköznapi énjében naponta benne van.

Mint mondta, nagyon szeret a szövegíróval dolgozni már csak azért is, mert

nem hajhássza a mai pop nyelvet. Nekem tetszik, hogy elemeltebben szólalnak meg a dalaink.

Az alkotói folyamatról az énekesnő azt mondta, szerették volna, hogy „csak a hangulat, és az együttnek a hangja” vigye őket, melynek eredményeképp egy nagyon őszinte anyag született.

Az énekesnőt az anyaszerepről és a koncertezéshez való visszatérésről is kérdezte a Magyar Nemzet, amellyel kapcsolatban így fogalmazott:

Ha nem is teljes szabadsággal, de úgy érzem, hogy kezdek visszakerülni egy olyan perspektívába önmagam és a közönsége felé is, ami zeneorientáltan, vagy zenekar orientáltan működik. Van egy belső igényem arra, hogy kicsit eltávolodjak a hétköznapoktól, szeretem, ha a csoda vagy az őrület, semmint a praktikus énem felé tudom vinni magamat.

A zenekar nem viszi túlzásba a közösségi média használatát, mint Bocskor Bíborka rámutatott, emiatt még nagyobb csodaként éli meg, hogy ilyen stabil rajongóbázissal rendelkeznek. 

Tényleg úgy érzem, hogy lényegi módon, organikusan vagyunk összekapcsolódva a közönségünkkel 

– fogalmazott az énekesnő.

A tervek szerint a Magashegyi Underground nemcsak Budapesten, hanem vidéki városokban és Erdélyben is bemutatja majd új lemezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában