Közös godolatok

2023.08.03. 19:21

Nemzetközi alkotótábort szervez az MMA művészeti ösztöndíjasainak

A Rovás művészei és az MMA-ösztöndíjasai mellett a táborban részt vesznek lengyel, ukrán és szlovák alkotók, valamint egy-egy erdélyi, angol, holland és tádzsik képzőművész is.

MW

Vidák Anna nemezkészítõ Nemez a divat! címû bemutatója, amely az Essentia Artis címû kiállításhoz kapcsolódó program, a Pesti Vigadóban 2023. március 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Nemzetközi alkotótábort szervez Értjük egymást címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíjasainak augusztusban a szlovákiai Debrődön - tájékoztatta az MMA az MTI-t csütörtökön.

Az alkotótábort két turnusban: az elsőt augusztus 6-ig, a másodikat augusztus 14. és 20. között szervezi a MMA Északkelet-Magyarországi Regionális Központja, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettel és a Rovás Alkotócsoporttal közösen - közölték.

A Rovás művészei és az MMA-ösztöndíjasai mellett a táborban részt vesznek lengyel, ukrán és szlovák alkotók, valamint egy-egy erdélyi, angol, holland és tádzsik képzőművész is, akik lektorként is közreműködnek majd néhány nyitott kurzusban.

A táborban az MMA művészeti ösztöndíjasai szabad alkotótevékenységet végezhetnek és előadásokon, műhelybeszélgetésen oszthatják meg gondolataikat a képző- és iparművészet, építőművészet, irodalom, zene vagy más művészeti területekkel kapcsolatosan. 

A közel 40 fő részvételével zajló táborok délutáni és esti programjait az MMA művészeti ösztöndíjasainak programjai adják, amelyeket beszélgetések, prezentációk és fellépések színesítenek - olvasható a tájékoztatóban.

A kezdeményezés célja, hogy az ösztöndíjasok külföldi művészekkel és más művészeti ágak képviselőivel is megismerkedjenek, közösen gondolkodjanak és alkossanak. 

Az alkotótáborba meghívást kapott az MMA néhány akadémikusa is, akik előadáson, műhelybeszélgetésen vesznek részt.

Az első időszakban művészeti ösztöndíjasaként részt vesz az alkotótáborban Adamovics Ferenc (színházművészet, 2022), Benedekffy Katalin (színházművészet, 2021), Bódi Barbara BoBa (képzőművészet, 2018), Mechler Anna (zeneművészet, 2020) és Zarándy Ákos (zeneművészet, 2019). A második turnusban: Hermann Zsófia (képzőművészet, 2020), Kárász Eszter (zeneművészet, 2021) és Ország Martin (iparművészet és tervezőművészet, 2022) lesz jelen - áll a közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában