Tehetséggondozás

2021.11.25. 12:05

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar zeneművészet kategóriában

A szakmai zsűri döntése nyomán minden évben a 10 legkiemelkedőbb 30 év alatti fiatalt részesítik támogatásban.

10 fiatal művész vehetett át Junior Prima Díjat a magyar zeneművészet kategóriában kedden Budapesten. Idén Balázs-Piri Soma zongoraművész, Bene Róza csembalóművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Dobos Dániel zeneszerző, Egri János Jr. dszesszzongoraművész, dzsesszének-előadóművész, Kökény Eszter hegedűművész, Magyar Valentin zongoraművész, Oláh Kálmán dzsessz-szaxofonművész, Seidl Dénes trombitaművész és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes vehette át a fejenként 2 millió forinttal járó Junior Prima Díjat.

A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a 10 legkiemelkedőbb 30 év alatti fiatalt részesíti támogatásban, az elismeréseket 14. alkalommal adták át.

Kifogyhatatlanok vagyunk a tehetségekből, így a zsűrinek idén sem volt könnyű kiválasztani a 10 díjazott fiatalt – hangsúlyozta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a zsűri elnöke a díjátadón.

Hozzátette, a tehetséggondozás olyan küldetés, amelyet a Zeneakadémia alapítása óta támogat. Azzal, hogy ezek a fiatal művészek megkaphatták az egyik legnagyobb presztízsű elismerést, az ország nagyköveteiként vihetik hírét annak az üzenetnek, hogy Magyarország a zenében nagyhatalom – mutatott rá. Kiemelte, a korábbi díjazottak közül ma már sokan a nemzetközi zenei élet oszlopos tagjai.

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. Vigh Andrea mellett a grémium tagja volt Marton Éva operaénekes, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, Balázs János zongoraművész, Boldoczki Gábor trombitaművész, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző, Fazekas Gergely zenetörténész és Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!