ünneplés

2021.06.14. 18:36

Szűnni nem akaró álló taps a nemzet legújabb színészének

Vasárnap este a Nemzeti Színházban, Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója átadta a Nemzet Színészének járó elismerést Lehoczky Zsuzsának. A közönség felállt, és szűnni nem akaró vastapssal ünnepelte a színésznőt.

Forrás: Origo / Hirling Bálint

A Rómeó és Júlia című előadás után a közönség percekig tartó vastapssal ünnepelte a darab szereplőit és rendezőjét. Aztán Vidnyánszky Attila, a darab rendezője, a Nemzeti Színház igazgatója a színpadra hívta Lehoczky Zsuzsát, akinek átadta a Nemzet Színészének járó oklevelet – írja az Origo.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy átadhatom a magyar Nemzet Színésze elismerést Lehoczky Zsuzsának„

– mondta az igazgató.

A közönség már ekkor vastapssal köszöntötte a színésznőt.

A művésznő teljesen meghatódott az ünnepélyes díjátadón
Fotó: Origo / Hirling Bálint

Lehoczky Zsuzsa megköszönte az elismerést és a tapsot, majd azt mondta: végtelenül boldog.

Amikor megtudta, hogy megkapja ezt a díjat, akkor napokig örült, aztán az érzés mélyült, és most már múlhatatlan boldogságot érez.

„Ennél nagyobb dicséret már nem is kell egy színésznek az életben. Köszönöm azoknak is, akik úgy gondolták, hogy megérdemeltem. De hadd mondjam el, hogy most én is megnéztem a Vidnyánszky Attila által rendezett Rómeó és Júliát, és úgy érzem, nem engem kell ünnepelni, hanem ezeket a fantasztikus színészeket. Tökéletes előadás volt, őrületes tehetségekkel, és a rendezés egészen egyedülállóan kiváló. Mindenkinek köszönöm ezt a nagyszerű élményt!” – mondta Lehoczky Zsuzsa, miután átvette a díjat.

Aztán – küszködve a sírással – így folytatta:

Hadd mondjam ki még egyszer: én lettem a nemzet színésze.„

Ekkor a közönség felállt, és hosszú percekig vastapssal ünnepelte a színésznőt.

Lehoczky Zsuzsa az ünnepélyes átadó után interjút adott az Origónak, ide kattintva tudja elovasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!