évforduló

2021.05.31. 14:01

Pilinszky-ihlette új zenei alkotásokat vár a Kertész Imre Intézet

Pályázni lehet új, korábban még nem bemutatott megzenésített versekkel, zeneművekkel, amelyekben valamilyen formában hallható Pilinszky János-vers, vagy annak legalább egy négysoros részlete.

Pilinszky-versek megzenésítésére hirdet pályázatot a Kertész Imre Intézet a napokban indult féléves programsorozatának keretében. A Kossuth-díjas költő születésének 100. évfordulója alkalmából zajló rendezvénysorozatban Pilinszky-ihlette új zenei alkotásokat vár az intézet.

A zenei pályázatra kifejezetten a felhívásra készült, új alkotásokat várják, amelyek egy Pilinszky-idézetet, vagy teljes verset felhasználva születnek meg – közölte a Kertész Imre Intézet szombaton az MTI-vel.

Pályázni lehet új, korábban még nem bemutatott megzenésített versekkel, zeneművekkel, amelyekben valamilyen formában (felolvasva, énekelve) hallható Pilinszky János-vers, vagy annak legalább egy négysoros részlete – tették hozzá.

A beérkezett pályaműveket a Kertész Imre Intézet által felkért, szakértő zsűri értékeli. Az első három helyezett pénzdíjat, könyvcsomagot és egy, a pályaműhöz kapcsolódó videoklip forgatást nyer, amelyet a Kertész Imre Intézetben készíthet el. A legjobb pályaműveket a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 címmel zenei kiadvány formájában megjelenteti.

A pályázat beadási határideje augusztus 31.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!