vigyék ennek hírét!

2021.05.30. 21:01

Fekete Péter: egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz

Olyan magyar művészek, artistaművészek lépnek fel idén nyáron, akik a pandémia miatt nem tudnak elmenni egy hajóra dolgozni vagy a világ nagy cirkuszaiban fellépni.

Budapest, 2021. május 30. Fekete Péter, az Emberi Erõforrások Minisztériumának kultúráért felelõs államtitkára a Fõvárosi Nagycirkusz újranyitásának alkalmából rendezett családi cirkuszgálán Budapesten 2021. május 30-án. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz – mondta az intézmény újranyitását ünneplő vasárnapi szabadtéri gálaműsoron Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

„Olyan magyar művészek, artistaművészek lépnek fel idén nyáron, akik a pandémia miatt nem tudnak elmenni éppen egy hajóra dolgozni vagy a világ nagy cirkuszaiban fellépni: itthon vannak. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy nyáron keresztül megismerkedhessenek velük. Vigyék ennek hírét!” – mondta az államtitkár.

Magyarország művészeti intézményeinek munkatársai, művészei az elmúlt évben nem pihentek, hanem azért dolgoztak, hogy amikor kinyílnak a kapuk, átvehessék a stafétát az orvosoktól, az egyészségügyi és rendvédelmi dolgozóktól. Hiszen lelki egészségünk megtartásához a művészetre is szükségünk van – fejtette ki Fekete Péter.

A Fővárosi Nagycirkusz június 4-én, hosszú szünet után újra kinyitja kapuit.

Az újranyitást ünneplő, Szabó László és Szente Vajk által rendezett szabadtéri gálaműsor fellépői között volt Földes László Hobo, a Roy és Ádám Trió, az Abrakazabra, valamint a Kötéltánc elnevezésű dalpályázat művészei.

A koncertek között artistaszámok voltak láthatók a Dinasztiák című műsor művészeitől, akiket élőben kísért a Fővárosi Nagycirkusz zenekara.

Fellépett a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuel és Varga Vanessza zsonglőrszámával, a Weiss Junior fliegende csoport lengőtrapéz-produkciójával és a Duo Juderto romantikus gurtniszámával.

A kutyák és emberek közötti bizalmat és játékosságot Richter Miska és Richter Alena mutatta be nyolc uszkár kutyájával, Ádám Krisztián magasdrót-egyensúlyozó számmal, míg Boiachin Diana lengőrúd számmal lépett a közönség elé. A műsorban fellépett a Richter Kevin ugródeszka csoport is.

Borítókép: Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Fővárosi Nagycirkusz újranyitásának alkalmából rendezett családi cirkuszgálán Budapesten 2021. május 30-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!