online tárlat

2021.02.11. 07:25

Csütörtökön nyílik meg a PoszTerra V4 plakát-vándorkiállítás

Csütörtökön nyílik meg a PoszTerra V4 plakát-vándorkiállítás, az egyelőre csak online megtekinthető tárlat április 18-ig látható – közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

A Magyar Művészeti Akadémia a V4-ek megalakulásának 30. évfordulójára készült nemzetközi plakátkiállítása a visegrádi országok legkiemelkedőbb plakátművészeinek alkotásaiból válogat – írták az MTI-nek.

Mint írják, a tárlat 3-3 magyar, lengyel, cseh és szlovák művész munkáin keresztül enged betekintést a nemzeti sajátosságokat felvonultató kulturális plakátok történetébe.

A mintegy 150 művet felvonultató kiállításon helyet kapnak a 12 neves művész diákjainak sorából kiválasztott ifjú plakáttervezők legfrissebb alkotásai, valamint a lengyel külügyminisztérium és Lengyel Grafikusok Szövetsége által meghirdetett plakátpályázat három első díjasának művei is.

A kiállítás kurátora Krzysztof Ducki, a Metropolitan Egyetem oktatója, a Magyar Plakáttársaság elnöke. A tárlat csütörtöktől április 18-ig látható, egyelőre csak virtuális módon. A kiállítás később mind a négy országba, több városba is ellátogat.

A szervezők hamarosan kisfilmeken keresztül is bemutatják az alkotásokat. A tárlat katalógusa elérhető a www.mma.hu weboldalon – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!