június 26-ig

2020.06.09. 11:24

Már lehet nevezni a versenyfilmeket a Kulturális Filmek Fesztiváljára

Az eseményt augusztus 27. és 30. között hatodik alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

A versenyben azok a rövidfilmek vehetnek részt, amelyek Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta területein ma is élő helyi magyar kultúra értékeit mutatják be – olvasható a fesztivál versenykiírásában.

Olyan, 2019. szeptember 1. és 2020. június 26. között készült alkotásokat várnak a szervezők, amelyek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét a magyar kultúrában, felhívják az emberek figyelmét a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzésének fontosságára.

A verseny első helyezettje a 800 ezer forintos fődíjat kapja, a második helyezett 400 ezer forint, a harmadik 250 ezer forint jutalomban részesül,

de több más értékes különdíjat is kiosztanak.

A 300 ezer forinttal járó közönségdíjat a fesztivál weboldalán – a döntőbe jutott versenyfilmek közül – a legnépszerűbb videó érdemli ki. Az online verseny július 2. és augusztus 2. között tart.

Egy alkotó több filmmel is jelentkezhet, a döntőben azonban egy pályázó csak maximum három alkotással vehet részt.

A pályaművek maximális terjedelme öt és fél perc lehet és videós, filmes, számítógépes illetve bármilyen animációs technikával készülhetnek.

A zsűri elnöke Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész, tagjai Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának vezetője és Varjú Frigyes, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nemzetiségi és külhoni műsorainak főszerkesztője. A legjobb alkotásokat – a végleges bírálat előtt – személyesen értékeli a zsűri az alkotók számára.

A pályázat részletes kiírása és a nevezési lap a kultfilm.hu oldalon érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!