Járvány

2020.05.16. 11:00

Virtuális múzeumi tartalmak és újra megnyitó turisztikai látványosságok várják az érdeklődőket

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az Agroverzum Tudományos Élményközpont is változatos programokat kínál.

A MNM minden héten új ismeretterjesztő tartalmakat tölt fel a honlapjára és a közösségi médiája több felületére. Az intézmény ezen a héten a Pénztörténeti totót ajánlja az érdeklődők figyelmébe, akik otthon tesztelhetik tudásukat. Az MNM Mozi keretében új részekkel jelentkezik a Pénzek színes világa, Tóth Csaba előadássorozata, valamint a Kincsek a Nemzeti Múzeumból, ahol a filmeken keresztül egyes műtárgyak történetét ismerheti meg az néző – olvasható a múzeum közleményében.

A múzeum blogoldala többek között honfoglaláskori régészeti és járványtörténeti kutatásokkal várja a folyamatosan növekvő számú virtuális érdeklődőket.

A régészek folyamatosan rövid összefoglalókat írnak az általuk feltárt lelőhelyekről a Régészeti Kutatások Magyarországon című online kiadványban. A múzeum online találkozóhelyeinek is nagy sikere van, a Facebookon létrehozott My Home Office Challenge – Muti az otthoni munkahelyed! csoportja már több mint 2000 tagot tudhat magáénak.

Péntektől újra megnyitotta kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum (RepTár). Először a múzeum szabadtéri része lesz látogatható tematikus játszótérrel, katonai akadálypályával, egyszemélyes ajándékbolttal.

A RepTár területén érkezéskor a munkatársak megmérik a vendégek testhőmérsékletet, a kézfertőtlenítés és a maszk használata kötelező.

A látogatók számára kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása – olvasható a kommünikében.

Barcs-Drávaszentesen újra kinyitottak a Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva Kapu Bemutatóközpontjának tanösvényei, állatsimogatója;

a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ kültéri létesítményei pedig a tervek szerint pünkösd előtti héten fogadnak ismét vendégeket.

Megnyílt a martonvásári Brunszvik-kastély parkja is

- tájékoztatott az Agroverzum Tudományos Élményközpont a honlapján.

Egyszerre maximum 40 ember tartózkodhat a parkban négy csoportban, előzetes regisztrációt követően másfél órás vezetett parkséta keretében.

Újra látogatható a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum, azonban egyelőre csak sétálójegyet lehet venni, amellyel a külső területek tekinthetők meg – közölte az intézmény Facebook-oldalán.

A békéscsabai Gabonamúzeum, a megyeszékhely mini skanzenje is nyitva áll az érdeklődők előtt.

Ugyancsak megnyitotta kültérrel rendelkező látogató központjainak kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park, így a dévaványai Sterbetz István és a biharugrai Bihari Madárvárta látogatóközpont, a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, valamint az igazgatóság két tanösvénye is megnyílt az érdeklődők előtt. A belépőknek kötelező maszkot viselniük – áll az összegzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!