Nélküled

2019.05.15. 16:01

Videoklip-premiert tartott az Ismerős Arcok

A bemutató ma délelőtt zajlott az Origón.

Szentendre, 2016. szeptember 23. Az Ismerõs Arcok együttes jótékonysági koncertje Szentendre fõterén 2016. szeptember 23-án. A koncert bevételével a Dévai Szent Ferenc Alapítványt és a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletet támogatták. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Ahogy arról beszámoltunk, az Ismerős Arcok zenekar újragondolta emblematikus, Nélküled című dalát, amely szimfonikus verziót jelent, de az együttes tagjai is mind részt vettek a felvételen. A szimfonikus megtámogatás egyik fő oka az volt, hogy megfelelő módon tudják visszaadni azt, amiről és ahogyan a Nélküled szól.

A dal, amely annak idején meghozta a nagy áttörést a zenekar életében, és talán éppen ezért is sokan még mindig ezzel azonosítják az Ismerős Arcokat. Fontos tudni, hogy a Nélküled-et a határon túli magyarság a Himnuszhoz hasonlóan tiszteli, szereti és énekli különleges események alkalmával.

Az Ismerős Arcok YouTube-csatornáján eddig egy több mint 10 éves koncertfelvételből készült kisfilmes verziója volt a Nélküled-nek, aminek egyébként

több mint 34 milliós a nézettsége,

de az együttes már nem elégedett a régi képi világgal. A zenekar vezetője, Nyerges Attila azt mondta,

„a dal azóta már olyan ívet futott be, amihez az a kisfilm rég nem méltó”.

A régen vágyott szimfonikus támogatás és a képi megújulás jegyében pedig elkészült az új videoklip:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6MyyyAZtpIo

A klip szereplői válogatott emberek. A videó lényege az, hogy érdekes arcokat mutasson be, amivel megpróbálja a teljes magyarságot lefedni mindennemű hovatartozás nélkül. A zenekar tagjain kívül rengeteg civil látható a klipben, akiket egy forgatócsoport „vadászott le” Magyarországot és a határon túli településeket járva. így

az utca embere került a felvételre, szerepet senki sem játszott:

a hentes hentes, a mentős mentős, a fogorvos fogorvos, a pap pap és a földmunkás is földmunkás. Természetesen mindenki tudta, hogy mihez adta az arcát.

A zenekar a jubileumi év megünneplését tavaly, kora télen kezdte egy 20 állomásos akusztikus turnéval, ami februárban fejeződött be, és annyira sikeres volt, hogy tervben van egy második kör is, amit valószínűleg ősszel indítanak. Az első kör két záró előadása az Újszínházban volt, és azokat a koncerteket rögzítették is.

Ezekről díszkiadású CD és DVD jelenik meg június 22-én, amikor nagykoncertet adnak a Barba Negra Trackben.

Borítókép: Az Ismerős Arcok együttes jótékonysági koncertje Szentendre főterén 2016. szeptember 23-án. A koncert bevételével a Dévai Szent Ferenc Alapítványt és a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletet támogatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!