irodalom és zene

2019.05.06. 16:00

Hajóra viszi az irodalmat a PIM

A Deck – Fedélzeten az új arcok sorozatban pályakezdők lépnek színpadra, megszólalnak továbbá az irodalom határait feszegető produkciók, valamint életműkoncertek és kortárs estek is szerepelnek majd a kínálatban.

Havonta négy alkalommal, keddenként négy tematika alapján váltják majd egymást a programok – mondta el Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója a sorozatról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

A Deck – Fedélzeten az új arcok sorozatban pályakezdők lépnek színpadra, megszólalnak továbbá az irodalom határait feszegető produkciók, valamint életműkoncertek és kortárs estek is szerepelnek majd a kínálatban.

Bognár Attila, az A38 hajó vezetője kiemelte: a múzeummal való együttműködésben sok emberhez juthat el új kulturális tartalom. Véleménye szerint a múzeumok komoly munkát fektetnek abba, hogy az alkotókat többféle módon ismerhesse meg a közönség, s az A38 hajónak ebben lehet nagy szerepe – mutatott rá, felidézve: az A38 legjobb és legsikeresebb programjai együttműködésen alapulnak.

A programsorozat első keddjén a Deck – Fedélzeten az új arcok című sorozatban Regős Mátyás író, Bék Timur költő, Jaskó Bálint színész és a Jammal & The GrooveTroop mutatkozik be.

A Spoken word sorozatban május 14-én dj Palotai és az Énekeshalott zenekar, a Kortárs szerzők zenei kísérettel témában május 28-án Csender Levente író és az Énekeshalott lép színpadra, május 21-én az Árnyjátékok sorozatban zenés prózaest hangzik el Csáth Géza szövegeire. A részletes programok a www.a38.hu oldalon olvashatók.

A PIM főigazgatója a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy múzeumukban belső életpályamodellt alkottak, amelyhez egy május 1-jén hatályba lépett jelentős bérfejlesztést társítottak. A céljuk a falakon kívülre, az egész Kárpát-medencébe kivinni múzeumpedagógiájukat és kiállításaikat. Terveik között szerepel egy irodalmi ügynökség létrehozása, a Digitális Irodalmi Akadémián belül írói életpályamodell kialakítása, valamint egy gyermekirodalmi központ tervezése, emellett várhatóan ingatlanfejlesztésbe is belekezdenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!