minden korosztálynak

2019.02.02. 11:54

Magyar programokban dúskál Zenta egy hétig

Öt napon át magyar nyelvű színházi programok várják a vajdasági közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon a Zentai Magyar Kamaraszínházban február 20. és 24. között.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztiválon a gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik szóló előadást. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház és a Békéscsabai Jókai Színház mesejátéka is a magyar népmesék világát idéző történetet dolgoz fel.

A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bepillantást adnak a cirkusz világába, a gyermekek ki is próbálhatják az artista mesterség kellékeit.

A felnőtteknek szóló programok szerda este indulnak egy beszélgetéssel, Cserhalmi György színművész és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára részvételével. Csütörtök délután Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész színjátszó foglalkozást tart, este pedig Peter Quilter Mr. és Mrs. című komédiáját láthatja előadásukban a közönség.

Péntek este a Fővárosi Nagycirkusz Radnóti Miklós szerelmi ciklusára épülő Férfi és Nő című előadása látható, amelyben összefonódik az artistaművészet a színművészettel, a szó és az ének a mozgással. A Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című előadását szombat este mutatja be. Dario Niccodemi vígjátéka két fiatal fordulatos szerelmi története. A fesztivál vasárnap este zárul a Nemzeti Színház Fodrásznő című produkciójával.

A közleményben Szabó Lászlót, a Magyar Teátrumi Társaság titkárát idézik, aki elmondta, hogy egyesületük az elmúlt tíz évben mintegy 120 magyar nyelvű fesztiválprogramot vitt el Erdélybe és a Vajdaságba. Kiemelte, hogy a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek, az első pillanattól együttműködött velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!