Muzsika

2018.06.08. 08:00

A bartóki örökséget ápolja a miskolci operafesztivál

Az operaelőadások mellett hangverseny, kiállítás és filmvetítés is várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő és június 17-ig tartó miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon, amelynek célja Bartók Béla örökségének ápolása.

Miskolc, 2017. június 16. Jelmezesek felvonulása a Bartók Plusz Operafesztivál nyitóparádéján Miskolcon a Széchenyi utcán 2016. június 16-án. MTI Fotó: Vajda János

A tizennyolc évvel ezelőtt alapított fesztiválon két alkalommal szólal meg Bartók Bélától A fából faragott királyfi, a Csodálatos mandarin és a Kékszakállú herceg vára Michal Znaniecki rendezésében, Cser Ádám vezényletével.

Raymond J. Lustig és Matthew Doherty Semmelweis című operájának magyarországi bemutatója a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciójaként kerül színre, a darabot Boross Martin rendezi, a karmester Dinyés Dániel. A darab emléket állít a 200 éve született Semmelweis Ignácnak, az „anyák megmentőjének”.

Az Óbudai Danubia Zenekar és a Honvéd Férfikar közreműködésével hangzik el az István, a király című rockopera hangversenyváltozata Kesselyák Gergely vezényletével.

A tíznapos rendezvényen tárlatok, utcai és szabadtéri programok is várják a látogatókat.

Borítóképünkön jelmezesek felvonulása a Bartók Plusz Operafesztivál nyitóparádéján a miskolci Széchenyi utcán 2016. június 16-án.

MTI Fotó: Vajda János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!