klasszikus paletta

2018.02.03. 07:50

Közeleg a Cziffra Fesztivál

Gwendolyn Masin hegedűművész, Darko Brlek klarinétművész, Balázs János zongoraművész és a Cziffra Fesztivál Kamarazenekara nyitja február 19-én a Cziffra Fesztivált a budapesti MOM Kulturális Központban.

Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szabadtéri zongoraestet ad a Szent István-bazilikánál 2017. május 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Az esten Mozart Divertimento, Carl Maria von Weber Klarinét-kvintettjének vonószenekari változata, Ernest Bloch Nigun, Ravel Tzigane és Chopin Andante spianato és nagy polonéz című műve hangzik el. A Cziffra Fesztivál Kamarazenekarát Kállai Ernő hegedűművész vezeti – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A nyitókoncert vendége Darko Brlek, a szlovén zenei élet egyik legjelentősebb egyénisége, a Ljubljanai Fesztivál művészeti igazgatója, valamint az Amszterdamban született Gwendolyn Masin, akinek édesanyja a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Kelemen Mária, a dublini Young European Strings Zeneiskola igazgatója.

A február 19. és 27. között zajló fesztiválnak a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont Budapesten, fellép mások mellett Pierre-Laurent Aimard és Arcadi Volodos zongoraművész, Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Presser Gábor és a Hot Jazz Band.

Borítókép: Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szabadtéri zongoraestet ad a Szent István-bazilikánál 2017. május 21-én.

MTI Fotó / Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!