országos turné

2017.08.01. 19:33

Extra előadást kíván a Hegedűs a háztetőn

Alföldi Róbert rendezésében mutatják be a musicalt a Papp László Budapest Sportarénában szeptember 10-én. Utána vidéki turnéra indul a darab.

Az előadás szeptember 10-én két alkalommal, délután és este is látható lesz a Sportarénában, ahol 3000 néző befogadására alkalmas, amfiteátrum-jellegű teret építenek fel.

Alföldi Róbert elmondta: minőségi csapatot válogattak össze a sokszereplős produkcióhoz, az alkotók többségével már többször dolgozott együtt.

Mint mondta, különleges feladat a Hegedűs a háztetőn színpadra állítása, hiszen egy híres musicalről van szó.

Eredetileg egy esti előadást hirdettek meg szeptember 10-re, de miután annak nézőtere megtelt, egy délutáni előadást is játszanak.

Alföldi Róbert elárulta: a darab arról szól, ha vannak is különbségek közöttünk – más istenben hiszünk, más a kultúránk és mások a hagyományaink –, a hétköznapi életben jól ellennénk egymással, ha a fejünk fölött nem találnák ki, hogy nekünk hogyan jó, kiket kell utálni és kiket szeretni.

A darab arról is szól, hogy mit jelent a család, a szeretet, hogy elfogadjuk egymást akkor is, ha adott helyzetekben mást gondolunk. Arról szól, hogy nem így kéne élni, de ha már így alakult, akkor éljünk aszerint, hogy a legfontosabb dolgokat, a boldogságot, a szerelmet, a szeretetet, a családi összetartozást nem írhatja felül semmi – mutatott rá a rendező.

A mű aktualitásáról szólva kiemelte: a darabban a konfliktusokat mindenki meg akarja oldani, hiszen csak így mehet tovább az élet. „Nem nevelgeti senki a gyűlöletpalántáját” – fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, látványos musicalről van szó, olyan darabról, amely megpróbál nagyon egyszerű, ámde valódi, mély, szívet melengető dolgokról beszélni.

A darabot Szombathelyen szeptember 16-án, Győrben 23-án, Debrecenben 30-án, Miskolcon október 7-én, Veszprémben 21-én, Pécsett november 4-én, Zalaegerszegen 11-én, Nyíregyházán december 2-án játsszák.

Minden idők egyik legismertebb musicalje 1964-ben mutatkozott be először a Broadway-n, és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből kölcsönözte.

Magyarországon a Hegedűs a háztetőn bemutatója 1973-ban volt a Budapesti Operettszínházban. Joseph Stein és Sheldon Harnick szövegeit G. Dénes György és Reményi Gyenes István ültették át magyarra, azóta a musicalt számos színházban játszották sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!