Krimi

2024.02.25. 12:58

Kiderült, mi okozta az M7-esen a halálos tömegkarambolt

Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

Az M7-es autópályán több helyen is súlyos karambolt okozott a köd

Fotó: feol.hu / Déri Brenda

A tömegkarambol a kora reggeli órákban történt a Velencei-tó térségében, az M7-es autópályán. Két irányból egyszerre több baleset is történt. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Hosszabb időre a pálya egész szakaszát lezárták. Egyelőre nem tudni az egymásnak ütköző autók számát, de az eddigi információk szerint, több mint 30 autót érint a baleset. Egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és rengeteg személygépkocsi tört össze.

A szemtanúk már korán reggel arról számoltak be, hogy a térségben hatalmas volt a köd, a látási viszonyokat tovább rontotta, hogy reggel fél hétkor Kápolnásnyéken kigyulladt egy tyúktelep, ami több kilométeren keresztül füsttel árasztotta el a pályát. Az arra autózók szerint szinte semmit nem lehetett látni az úton. 

A mentésben nagyon sokan dolgoztak: két mentőhelikopter, 16 mentőautó érkezett a helyszínre, négyen –köztük egy gyermek – súlyos sérüléseket szenvedett, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt kellett ellátni. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították. Több városból indultak menteni a katasztrófavédők és az önkéntes tűzoltók is.

A katasztrófavédelem munkatársai sorra áramtalanították az összetört járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt, hosszú időre, több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról. Órákig teljes útzár volt a sztrádán, mindkét irányban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölt, hogy a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett.

 Az autópálya-fenntartó MKIF Zrt. már arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt. Ezt azóta a mentőszolgálat is megerősítette.

Az ország eddigi legnagyobb tömegbalesete tavaly, az M1-es autópályán, Herceghalomnál történt, ott 37 kocsi és 5 kamion csapódott egymásba. Többen megsérültek, tucatnyi kocsi kiégett, egy ember pedig meghalt.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában