Krimi

2024.01.26. 22:19

Kész terve volt: fejlövéssel végezte volna ki a rendőrt egy férfi Borsodban

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett és hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy középkorú férfit – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bennian

A közlemény szerint január 10-én a rendőrök egy borsodi településen közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében intézkedtek egy helyi férfival szemben, akivel közölték – miután pozitív eredményt produkált a légalkohol-ellenőrzés során –, hogy elő fogják állítani a rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint ekkor a férfi megveréssel fenyegette meg a rendőrt, aki ezt követően megbilincselte.

Miközben a rendőrkapitányságra szállították, majd a kapitányságon az elkövető továbbra is bántalmazással fenyegette a rendőrt és családját, kijelentette, hogy a rendőrt megöli vagy megöleti, illetve leköpte a hivatalos személyt.

A férfi szabadon engedését követően sem tett le a rendőrök ellen tervezett retorzióról: a következő napokban több ismerősének beszámolt arról, hogy a rendőrök bántalmazását és a rendőr zászlós megölését tervezi. 

A szándékát részletesebben is kifejtette, közölte, hogy „29 lőszert akkor sem tud megúszni, ha rendőrautóban ül”, majd azt is, hogy tudja, hol adnak gépkarabélyt két teli tárral – írták.

A férfi azt állította, hogy a cselekmény végrehajtására kész terve van, és az is megfogalmazódott benne, hogy elmegy a rendőr házához, és amikor hazaér, fejbe lövi a zászlóst a kapuban.

A regionális nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a Terrorelhárítási Központ közreműködésével elfogta a férfit, kutatást végzett a lakóhelyén – ahonnan egy engedéllyel tartott maroklőfegyver került elő –, majd gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség – mivel az elkövetővel szemben fennáll a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye – indítványozta a férfi letartóztatását. 

A letartóztatásról a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája pénteken dönt – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában