Krimi

2022.12.31. 16:01

Szomorú év vége: pár óra alatt 3 súlyos baleset történt

Életveszélyes sérültet is kórházba szállítottak a mentők.

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Pénteken és szombaton három súlyos baleset is történt Bács-Kiskunban: két autó ütközött össze az 51-es főúton pénteken este. Négy sérültje van a frontális ütközésnek – egyikük állapota válságos - írja a baon.hu.

Helyszíni információink szerint, 

az 51-es főúton, az M9-es dusnoki körforgalom felől tartott Kalocsa irányába egy Ford személyautó, amelynek a vezetője – eddig tisztázatlan okok miatt – későn észlelte az előtte, azonos irányba haladó traktort, ezért a sofőr hirtelen balra rántotta a kormányt és áttérve a baloldali sávban frontálisan ütközött a vele szemből érkező Mercedessel. 

A balesetben a Mercedest vezető férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők a pécsi kórházba szállították, a mellette ülő nőt Szekszárdra vitték.

Fotós: Pozsgai Ákos / Forrás: baon.hu

A Ford vezetőjét, egy 40 év körüli, foktői férfit súlyos sérülésekkel és a mellette ülő, 20 év körüli nőt a bajai kórházba vitték a mentők.

Letért az útról és egy fának csapódott egy sütőipari cég kenyérszállító autója szilveszter hajnalban - írja a baon.hu. Az áruszállító kisteherautó Kunfehértó felől Jánoshalma irányába tartott, amikor a sofőr eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba, majd az út baloldalán egy közlekedési lámpát kidöntve árokba hajtott és egy fának ütközött.

Fotós: Pozsgai Ákos / Forrás: baon.hu

A kisteherautót vezető férfi feltehető elaludt egy pillanatra, a tűzoltóknak azt mondta, hogy nem emlékszik arra, hogy ütközött a fának. 

Tövestől döntötte ki az út menti fákat egy Mercedes terepjáró, majd az árokban felborult szombat éjszaka Soltvadkert és Tázlár között vezető 5405-ös számú úton Felsőtelep határában. Az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a kiskőrösi mentők a kiskunhalasi kórházba - írja a baon.hu.
A baon.hu információi szerint 

a Mercedes Soltvadkert irányába halad, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban eddig tisztázatlan körülmények között letért a jobb oldali útpadkára, majd árokba, ahol közel hetven méteren át letarolta és tövestől döntötte ki az útjába kerülő fákat.

Fotós: Pozsgai Ákos / Forrás: baon.hu

A személyautó végül a tetejére borulva állt meg, a vezetőt, egy férfit a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók és a kiskőrösi mentők az autó tetőnyílásán keresztül emelték ki. A férfi súlyosan megsérült, de mindvégig eszméleténél volt, kommunikált a mentőkkel, akik a helyszíni ellátás után a kecskeméti kórház baleseti osztályára szállították.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!