Krimi

2022.11.03. 05:25

Működő láncfűrészt hajított szomszédjára egy borsodi férfi

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Forrás: Sutterstock

A vádirat szerint 2021. szeptember elején, délután, a vádlott lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen, két egymás szomszédjában lakó férfi – akik egyébként rokoni kapcsolatban vannak – a saját udvarukról egymásnak átkiabáltak, hangosan vitatkoztak – derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

A mellettük lakó férfi – az ügy későbbi egyik sértettje – átment az ingatlanra és azzal vetett véget a veszekedésnek, hogy a vitázó felek egyikét a házba bekísérte. Aznap este a vádlott az utcán megszólította a sértettet azzal, hogy miért akarta megverni az egyik vitatkozó felet. 

Illusztráció: Shutterstock

A sértett nem foglalkozott a vádlottal, és annak társaságában lévő hozzátartozóival, hanem a háza irányába ment tovább, mire a vádlott hozzálépett és egy több mint két méter hosszú kasza fanyelével a vállán megütötte olyan erővel, hogy a nyél karórésze eltört. A sértett ijedtében beszaladt a saját házába.

A hangoskodás viszont tovább folytatódott, erre lakásából kiment az utcára az a férfi, aki még a délelőtti vita részese volt. Amikor őt meglátta a vádlott, egy benzinmotoros láncfűrészt vett magához, beindította, a férfi irányába futott, majd rádobta a láncfűrészt, ami a mellkasának ütközött, 8 napon belül gyógyuló roncsolt, metszett bőrsérüléseket okozva.

A férfi könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában