Megrázó fotók

2022.09.06. 22:13

Mezítlábas kisfiút találtak a hajdú-bihari hármas karambol mellett a tűzoltók

Kedd hajnalban kapták a riasztást a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók, hogy Földes és Berettyóújfalu között kisbusz, személyautó és traktor ütközött, az összetört járművek mellett egy mezítlábas kisfiú álldogált fülére szorított kézzel…

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Sokan nem is gondolnak bele, hogy miből áll egy tűzoltó munkája, mennyire sokrétű. Nem csak tüzet olt, sérültet ment ki az égő házból, az összetört autóból, életet ment. Van, hogy nem is a szakmai tudására van szükség, hanem az emberségére.

Így történt ez kedd hajnalban is, amikor egy hármas karambolhoz riasztották a Hajdú-Bihar megyei lánglovagokat. Földes és Berettyóújfalu között kisbusz, személyautó és traktor ütközött. 

Forrás:  Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A hármas karambolban több sérült a roncsokban rekedt, de egyikük mást is észrevett. Rácz Gábor tűzoltó főtörzszászlós az út mellett egy alulöltözött, mezítlábas, négy év körüli fiút pillantott meg, aki befogott fülekkel nézte a roncsot. Azonnal odasietett a halálra rémült gyermekhez, aki nem értette, mi történt, mi van a szüleivel. A tűzoltó azonkívül, hogy megvizsgálta a kisfiút, ráadott egy pulóvert, az ölébe vette, és próbálta vigasztalni.

„Mit tesz a tűzoltó, ha a balesetet szenvedett család egyik tagja vigasztalásra szorul? Vigasztalja. Mit tesz akkor, ha ez a családtag mindössze négyéves, mezítláb van, és halálosan meg van riadva? Felemeli, ráad egy pulóvert, és úgy vigasztalja. Egy biztos. Nem hagyja magára!”

– írta megrázó Facebook-posztjához a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósága. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában