Súlyos mulasztás

2022.09.01. 12:50

Kiderült, mi történt a debreceni benzinkútrobbanás előtt

Nem a Mol szakemberei, hanem egy alvállalkozó dolgozott a karbantartáson.

Forrás: haon.hu

A Mikepércsi úti benzinkúton történt robbanás miatt telefonáltak a rendőröségre augusztus 30-án 16 óra körül.

Mint kiderült, egy cég alkalmazottjai éppen az egyik tartályt tisztították, amikor megtörtént a tragédia. Többen megsérültek.

Súlyos, de stabil állapotban

A haon.hu-nak Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa azt mondta tegnap, hogy az esethez négy mentőegységet, köztük a debreceni rohamkocsit is riasztották.

A robbanás következtében bajtársaim 4 középkorú férfit láttak el testszerte súlyos égési sérülések miatt, ezért a mentők infúziót kötöttek be, fájdalmaikat gyógyszerekkel, valamint speciális égési kötszerekkel csillapították, majd azonnal égési centrumba szállították őket.

Ezen a benzinkúton történt a robbanás.
Fotós: Molnár Péter / Forrás: haon.hu

A munkások a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinika égési intenzív osztályára kerültek.

Három beteg testének több mint 40 százaléka, egy beteg testének 25 százaléka égett meg. 

Valamennyi sérült intenzív bőrgyógyászati ellátásban részesült, két beteget meg is operáltak. Jelenleg mind a négy sérült stabil, de súlyos állapotban van.

- mondták a haon.hu-nak a mentőszolgálat munkatársai.

Már majdnem végeztek, amikor robbant

A balesetről a TV2 hírműsora, a Tények is beszámolt. Az egyik környéken élő arról beszélt a riportjukban, hogy a robbanás után azonnal kiszaladt az utcára. Füstöt látott és égett szagot érzett. A Tények kiderítette, hogy nem a Mol szakembereivel történt a baleset, hanem egy alvállalkozó munkásaival, akik már majdnem végeztek a munkával, amikor robbanás történt.

Úgy tudják,

egy speciális ventilátorral szellőztették a tartályt és valószínüleg maradhatott benne benzingőz, ami akkor robbant be, amikor egy munkás kalapálni kezdett, ami szikrázott. 

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában