Előre szóltak...

2022.09.01. 11:27

Tragikus házomlás Miskolcon: az áldozatok elzavarták a megmentőjüket

Nem vették komolyan a figyelmeztetést...

Forrás: boon.hu

Meghalt három férfi szerda délelőtt Miskolctapolcán, miután felújítás közben rájuk omlott egy pince. A 30 év körüli munkások már több napja dolgoztak a föld alatt, egy termet próbáltak kivájni, de az egész pince rájuk szakadt. 

Ketten azonnal meghaltak, de valószínűleg harmadik társuk sem élte túl a balesetet, még mindig a föld alatt vannak, a mentés még tart.

 A TV2 Tényeknek megszólalt egy szemtanú aki szerint a tragédia elkerülhető lett volna.

A boon.hu beszélt Ónodi Lászlóval, a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületének tagjával, aki a baleset szerdai helyszíni szemléjén vett részt. Arra a kérdésre, van-e esély arra, hogy túlélő legyen a romok alatt, Ónodi László határozott nemmel felelt.

„Tulajdonképpen a mennyezetből szakadt le egy jókora darab a munkásokra. Ez a darab több tonna is lehet” – hangsúlyozta Ónodi László. Elmondta, hogy a katasztrófavédelem kérte meg őket: szakértő szemmel nézzék meg, hogy kell-e biztosítani a helyszínt a holttestek kimentéséhez.

„Statikusokkal, geológusokkal, bányászokkal együtt mindenki arra az álláspontra jutott, mint én is: meg kell erősíteni a pince mennyezetét, hogy további omlás ne történjen, és csak utána lehet hozzálátni a törmelék eltávolításához” – mondta el a barlangi mentő. 

A három férfi, aki a pincében dolgozott miskolci (35 éves), tiszalúci (29) és felsőzsolcai (26) volt. A közösségi oldalon terjedő hozzászólások szerint mind családos ember. 

A megyei hírportál információi szerint folyamatosan dolgoznak a beszakadt pince alátámasztásán, és az sem kizárt, hogy a csütörtöki nap folyamán ki tudják emelni a testeket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!