Tragikus

2022.07.17. 19:17

Gyilkolt az alkohol: napokig küzdött az életéért az elgázolt motoros

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a segédmotoros férfi ellen.

Bácsborsód belterületén 2021. április 26-án este közúti közlekedési baleset történt. Egy 34 éves férfi segédmotoros kerékpárral haladt a Dózsa György úton, ahol egy, az út szélén kialakított várakozóhelyre, balra akart kanyarodni - derül ki a Ripost cikkéből. 

A manőver során azonban nem adott elsőbbséget a szemből érkező, és egyenesen haladó motorkerékpáros részére, aki észlelte a szabálytalan manővert, és el akarta kerülni az ütközést. Ennek érdekében fékezett, amitől a motor felborult, és az oldalán csúszott tovább, végül nekiütközött a segédmotornak. 

A baleset során a motorkerékpárt vezető 49 éves férfi életveszélyesen megsérült, és néhány nappal később a kórházban meghalt.

Még a helyszínen kiderült, hogy a szabálytalan segédmotoros a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Őt a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

Forrás: Police.hu

A rendőrök intézkedtek a férfi vezetői engedélyének visszavonásáról.

A halálos baleset ügyében a nyomozás a napokban befejeződött. A közlekedésrendészeti munkatársak az iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Illusztráció: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!