Felháborító

2022.06.15. 07:25

Bottal verte diákjait egy szombathelyi tanár

Felfüggesztették állásából a szombathelyi Gothard Általános Iskola egyik tanárát, akivel szemben a tankerület igazgatója kiskorú veszélyeztetésének gyanújával rendőrségi feljelentést tett, mert megsebesítette egy diákját.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: az ügyet büntetőeljárás keretében vizsgálják, de részletekkel nem kívánnak szolgálni – írja a vaol.hu.

A portál beszámolója szerint a tanár állítólag bottal fenyegette meg diákjait, egyiküket pedig – eddig tisztázatlan körülmények között – a fején megsebesítette.

A vaol.hu információi szerint az ügyben érintett tanár csaknem harminc éve dolgozik a Gothard-iskolában, emellett pedig az önkormányzat oktatási bizottságának tagja, oda az Éljen Szombathely Egyesület delegálta. A szombathelyi közgyűlés döntése alapján június elején pedagógusnap alkalmából önkormányzati elismerésben is részesült: a Szombathely Oktatásügyéért-díjat vehette át. Az elismerés annak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

Az esetet egyelőre sem az értintett pedagógus, sem az önkormányzat nem kívánta kommentálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!