Élet és halál között

2022.04.27. 00:15

Szolnok mellett szenvedett életveszélyes balesetet a világbajnok ejtőernyős

Eddig ismeretlen okból az ernyős kezéből nagy magasságban kicsúszott az irányítózsinór, ha az ernyője nem nyitott volna, nem is élte volna túl a zuhanást.

Gál Szabolcs a szemtanúk szerint 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe április 25-én délután – írja a Blikk nyomán a Mandiner.hu. 

Eddig ismeretlen okból az ernyős kezéből nagy magasságban kicsúszott az irányítózsinór, ha az ernyője nem nyitott volna, nem is élte volna túl a zuhanást. Így is eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje. 

Koponyáját megmentette az ugrásoknál kötelezően viselt sisak, de így is súlyos agyrázkódást szenvedett – írja a Mandiner.hu.

Az első orvosi szakvélemények szerint a gerincvelő talán nem sérült, így a bénulást megúszhatja a fiatal sportember, de nehéz és hosszas lesz a gyógyulása. 

A sérült honvédet azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol az intenzív osztályon, altatásban tartva folyamatosan műtik, még nincs túl az életveszélyen.

Mint a Mandiner írja: Gál Szabolcs fiatal kora ellenére az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katona, kiképző volt, hat éve, 27 évesen, a csoport legfiatalabbjaként tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!