Megszólalt a túlélő lány édesanyja

2022.01.04. 17:31

Tapolcai tragédia: súlyos tévedés történt, nem Dóri, hanem Melani élte túl a balesetet

Súlyos tévedés történt a halottak azonosításakor: a korábbi hírekkel ellentétben a tapolcai vasúti balesetben Gy. Dóra vesztette életét, Sz. Melani él és a szombathelyi kórházban ápolják.

Tévedés történt a január 1-jén Tapolca és Kisapáti között történt autóbalesetben elhunytak azonosításakor. Az autóban ülő öt fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük csak az egyik lány élte túl a balesetet. Hétfőn kiderült, Sz. Melani mégsem vesztette életét, az autó sofőrjének testvére, Gy. Dóra halt meg.

A tévedéshez az vezethetett, hogy olyan mértékűek voltak a sérülések, hogy nagyon nehéz volt az azonosítás és Melani, Dóra kabátját viselte a baleset idején.

A veol.hu értesülését Hoffman Tamás, Csabrendek alpolgármestere is megerősítette.

A veol.hu az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkereste, ahonnan azt a választ kapták, hogy 

a végrehajtott vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a baleset egyetlen túlélője Sz. Melani, akit jelenleg a szombathelyi kórházban ápolnak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, rettenetes tragédiával indult az év: egy vonat és egy autó ütközött össze a 7345-ös számú úton. A balesetben négyen meghaltak, egy fiatal lányt pedig mentőhelikopterrel kórházba szállítottak.

Frissítés:

Megszólalt azóta az életben maradt fiatal lány családja is. Melani édesanyja a következő bejegyzést tette közzé a közösségi oldalán:

Kedves Barátaink, ismerőseink!

Ahogy a hírekből értesültetek már, szombaton tragikus baleset történt, melyben 4 fiatal veszítette életét. Az ötödik utas egy lány életben maradt, őt a szombathelyi kórházba szállították és a legnagyobb odafigyeléssel kezelik.

A hatóságok tájékoztatása szerint gyermekem Szerencse Melani is az elhunytak között szerepelt.

A felfoghatatlan tragédia utáni gyász közben, tegnap (január 3.) késő este rendőrnyomozók kerestek meg és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt és nem a gyermekem, Melani halt meg! Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik!  

A kislányom, Melani él, a vércsoport és egyéb azonosítása megtörtént.

Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együtt érzek minden elhunyt szülővel és hozzátartozóval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!