szívszorító

2021.11.06. 07:30

Szinte porig égett az eladás előtt álló házuk, megtörten nyilatkozott a családapa (videó)

A drámán még csak fokozott, hogy a kiérkező tűzoltók nem tudták időben megkezdeni az oltást, ugyanis elzárták a vizet a környéken.

Forrás: Tihanyi Tamás / feol

Két gyerekével együtt rohant az utcára egy anya, amikor kedden éjjel kigyulladt a házuk Velencén. Az egész tető égett, a lángokat és a hatalmas füstöt több utcával arrébb is lehetett látni. A házat hiába oltották öt órán keresztül, lakhatatlanná vált – derül ki a Tények riportjából.

„Amikor a gyerek végzett a fürdéssel, és elkezdte leengedni a kádat, arra lettünk figyelmesek, hogy az alsó szinten, a födémen elkezdett csepegni a víz a lámpa mellett, majd a következő pillanatban elment az áram. Valami levágta a biztosítékot, és elkezdett lángolni a fából készült födém. A család menekülni kezdett, leakasztottuk az autó kulcsát, de mivel nem volt áram, a kapu nem nyílt ki, ezért inkább mindenki átment a szomszédba. A feleségem még visszafutott, és az előszobából ki tudott menteni egy kabátot” – mesélte Ősze Zoltán a feol.hu-nak.

A háromszintes ház ekkor már teljes terjedelmében égett, a tűzoltók pedig 15 percen belül érkeztek a helyszínre.

„Megdöbbentő volt, hogy a DRV elzárta a vizet, mert azt hitték, csőtörés van, ezért a tűzoltók nem tudták megkezdeni az oltást. Három autónak el kellett mennie vizet vételezni. Ezúton köszönöm a DRV-nek… De aztán a tűzoltók rendkívül szakszerűen eloltották először kívülről a tüzet, aztán ahol tudtak, bejöttek, kármentesítettek, és úgy éjjel fél egyre sikerült teljesen elfojtani a lángokat. Most itt vagyunk, és reggel óta dolgozunk, amit lehet, kipakolunk” – folytatta a megtört családapa.

Az ötgyermekes család háza eladás előtt állt, 129 millió forintért volt meghirdetve, most azonban csupán a telek értékével számolhatnak. A közösségi hálón azonban már gyűjtést szerveztek, ahol sokan biztosították támogatásukról a szerencsétlenül járt családot.

„Emberségből az egész Csemete utca kaphat egy jelest! Ha valaki tudna egy konténert és valakik jönnének segíteni, ez jó volna. És a telek eladó. Egy hónapra már megoldódott a lakhatási gondunk, de utána nem tudjuk, hová költözhetünk majd, a bútort sem tudjuk addig hová tenni. Ruhát sokat kapunk, a környékbeliek hajnal óta gyűjtenek, azt se tudják, hová rakják le a csomagokat” – számolt be róla a családanya.

A legszomorúbb az egészben viszont az, hogy a ház nem volt biztosítva, így csak a telket tudják értékesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!