Bulvár-celeb

2021.08.11. 06:27

Borzalmas tragédia: bányatóba fulladt két fiatal fiú

Augusztus 10-én délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Eddig tisztázatlan körülmények között 2021. augusztus 10-én délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal fiú. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit – írja a rendőrség közleményében.

Szabó Szilvia, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője felhívta a figyelmet a hirtelen mélyülő bányatavak kiszámíthatatlanságára.

Míg a part mellett lehet sekély a víz, néhány lépés után akár több méteres mélység is fogadhatja a tilosban fürdőzőt.

A víz hőmérséklete sem egyenletes, a felső réteg és az alsóbb rétegek között jelentős hőmérséklet-különbség van a nagy mélység miatt. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés a szervezetet nagy mértékben igénybe veszi, könnyen okozhat izomgörcsöt, sokkot vagy szívmegállást.

Az ilyen tavak medrében előfordulhatnak a korábbi munkálatokból származó fémdarabok, munkagép-alkatrészek, drótkötelek, melyek könnyen okozhatnak sérülést, főleg a vízbe ugrálóknak – írja a delmagyar.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!