Időjárás

2022.07.30. 16:57

Zivatarok, szélviharok fűszerezik a hét utolsó napját

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Az ország keleti harmadán is megszűnik az intenzívebb csapadéktevékenység, csökken a csapadék esélye, és szakadozik a felhőzet, de főként az északkeleti megyékben felhős marad az idő, és ott még éjszaka is lehet további csapadék. Máshol tovább csökken a felhőzet, és legfeljebb elvétve lehet záporeső, esetleg zivatar.     

Vasárnap hajnalban észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet ma helyenként, hajnaltól viszont már egyre nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 19 fok között várható, de a szélvédett, derült tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetünk. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!