Időjárás

2022.04.19. 15:30

Kisüt a nap és megélénkül a szél szerdán

Címkék#időjárás

Kedden az ország legnagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein egész nap erősen felhős lehet az ég, ott esőre kell számítani. Másutt szórványosan várható zápor, elsősorban a hegyekben hó- és jégdara-zápor, néhol zivatar. 

Éjszakára a délnyugati tájakat leszámítva csökken a felhőzet, és reggelre lassanként szinte mindenütt megszűnik a csapadék.

Szerdán erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, délelőttől a Dél-Dunántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Szerdán az Alföldön már csak kevés helyen lehet futó zápor. 

Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, holnap viszont már megélénkülhet az északnyugati szél. 

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!