időjárás

2019.06.09. 16:48

Hétfőn akár 33 fok is lehet

Címkék#időjárás

Folytatódik a nyári idő, alig zavarja majd valami a napsütést.

Napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A hőséget a Dunántúl északi felén a meg-megélénkülő délkeleti szél enyhítheti, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Több megyére a hőség miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki figyelmeztetést.

Ezekben a megyékben a középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Hétfőre is figyelmeztetést adott ki a nagyon erős UV-B sugárzás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen. Ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!