Adathitelesítési platform

2023.12.05. 12:24

A 4iG a felhőipari projektje révén a szektor elit klubjába került

Az Európai Bizottság kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt. felhőipari innovációit.

MW

4iG illusztráció

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Vémi Zoltán

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőipari projekt kapta meg az IPCEI-minősítést, köztük olyan óriáscégek, mint a német SAP, Deutsche Telekom és Siemens; a francia Orange; a spanyol Telefónica. Ehhez a felhőipari elit klubhoz csatlakozik most a két magyar cég: a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte: 

„A felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan. Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor Bajnokok Ligáját jelentik. Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja.”

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait, és stratégiai kitettségeit orvosolják.

A 4iG Nyrt. "Digital Trust Service" nevű projektje egy blockchain alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. "FedEU.ai" nevű projektje pedig az MI technológia globális kihívására - az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága - ad megoldást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában