Gazdaságfejlesztés

2023.04.17. 18:49

Az Egisnél tett látogatást Nagy Márton

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Egis Tudományos és Technológiai Központjába látogatott, ahol megbeszélést folytatott a vállalat vezetőivel - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A közleményben jelezték: az egyeztetésen az Egis részéről Poroszlai Csaba vezérigazgató, Vándor Balázs gazdasági igazgató, valamint Ujfalussy Györgyné kormánykapcsolatokért felelős igazgató vett részt, míg a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot a miniszter mellett Lóga Máté és Fábián Gergely államtitkár képviselte.

A tárca tájékoztatása szerint a megbeszélésen a felek áttekintették a gazdasági folyamatokat és az ágazat versenyképességi kérdéseit. Nagy Márton kiemelte, hogy 

a 110 éves Egis már egy évtizede a kormány stratégiai partnere, és mint Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalata, a magyar gyógyszeripar és gazdaság meghatározó szereplője. 

Hozzátette, hogy az elmúlt 20 évben a vállalat beruházásainak értéke 235 milliárd forintot ért el, jelentős K+F tevékenységgel rendelkezik, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 3 ezer főt.

A kormány célja, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is kivédje a recessziót, tovább erősítse az export és befektetés-vezérelt gazdaságot, a külföldi működőtőke beáramlását, a magyar vállalkozásokat, beleértve a hazai beszállítókat. Kialakítás alatt áll az új iparstratégia, amelyben kiemelt ágazatként kap szerepet a gyógyszeripar - emelték ki a közleményben.

A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt, a fejlesztéseket - közölte a GFM.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában