Indul a játék

2023.02.11. 07:40

Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!

Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot, a szavazás résztvevői pedig nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Időszakos karsztforrás a Bükkben, a Vörös-kő alatt, Felsőtárkány közelében 2023. január 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Szavazzon Magyarország legszebb erdejére! címmel a Facebook oldalán indít játékot az Agrárminisztérium.

A tárca pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, 

Keressük Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét, a 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Ismertetik, hogy az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot.

Az Agrárminisztérium Facebook oldalán hetente megosztunk 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amelyre a közösségi oldalon szavazni lehet 

- írták a közleményben.

Kiemelték, "erdeink természeti kincsei minden évszakban csodálatosak, így bármikor érdemes meglátogatni őket".

Ismertették, Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás. Eredményeképpen az erdők megőrzik biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfelelnek a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is - olvasható a közleményben.

A 21 társaság nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordít az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására - tájékoztatott az Agrárminisztérium.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában