válasz a DK-nak

2021.11.09. 21:38

Varga Mihály: adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell válságot kezelni

A DK az egész Európában rekordokat döntő infláció elleni küzdelem megmentőjeként próbál tetszelegni. Pedig lett volna erre lehetőségük: kormányzásuk utolsó éveiben a 9 százalékot is elérte az infláció, mégsem tettek semmit a rezsiemelésen, a megszorításokon, a 13. havi nyugdíj elvételén, az eladósodáson és az elbocsátásokon kívül – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán kedden.

Hozzátette, hogy ezzel szemben

a kormány több oldalról is védi a magyar embereket a világpiaci folyamatoktól: nyugdíjkiegészítést, nyugdíjprémiumot fizet, visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, visszaadja a családok befizetett adóját, adómentességet biztosít a 25 év alattiaknak, folytatja a béremeléseket, idén és jövőre 2000 milliárd forintnyi adócsökkentést hajt végre, és alacsonyan tartja a rezsiárakat az Európát sújtó energiaválság ellenére is.

„A DK végre elhihetné, hogy nem megszorításokkal, nem üres beszéddel, hanem adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell válságot kezelni” – írta a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!