hazánk jól teljesít

2021.11.21. 07:09

Nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban szeptemberben

Az előzetes adatok szerint szeptemberben szezonálisan kiigazítva az euróövezet 19 tagállamában 0,9 százalékkal bővült az építőipari termelés az előző hónaphoz képest, az Európai Unió 27 tagállamában pedig 1,2 százalékkal nőtt. Éves összevetésben az euróövezetben 1,5 százalékkal, az unió egészében pedig 1,8 százalékkal emelkedett az építőipari termelés.

Nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban szeptemberben havi és éves összevetésben.

Szeptemberben augusztushoz viszonyítva a legnagyobb csökkenés Romániában (-4,9 százalék), Szlovákiában (-3,8 százalék) és Lengyelországban (-1,9 százalék) volt. A legnagyobb növekedést Szlovéniában (+8,5 százalék), Svédországban (+6 százalék) és Magyarországok (+4,1 százalék) mérték.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedést, 14,3 százalékot, Magyarországon mérték, majd Finnország következett 6 százalékkal és Lengyelország 4,3 százalékkal.

A legnagyobb csökkenést Romániában (-14,2 százalék), Spanyolországban (-7,2 százalék) és Szlovákiában (-1,6 százalék) mutatták ki.

A statisztika havi és éves bontásban is meglehetősen hiányos, 11 országból ugyanis nincs szeptemberre vonatkozó adat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!