Pénzügy

2021.05.05. 13:08

Sikeresen indult a Magyar Államkincstár új számlavezető rendszere

A Magyar Államkincstár május elsejével sikeresen bevezette az új multidevizás számlavezető rendszerét, amely lehetővé teszi a 10 millió forint alatti összegek azonnali utalását küldő és fogadó oldalon egyaránt pilot ügyfélkör részére – tájékoztatta a kincstár szerdán.

Hozzátették, hogy a tervek szerint több lépcsőben, az ügyfélkör folyamatos bővítésével január elsejétől teljes körűvé válik az új számlavezető rendszer.

Bugár Csaba, a kincstár frissen kinevezett elnöke a közlemény szerint elmondta: az új rendszer bevezetését fontos lépésnek tartja annak a célnak az eléréséhez, hogy a szervezet a kor kihívásainak megfelelő informatikai háttér megteremtésével, a pénzforgalom korszerűsítésével támogassa a költségvetés tervezését, végrehajtását, és magas színvonalon biztosítsa az állami pénzügyek kezelését.

A szolgáltatáshoz minden érintett az interneten keresztül kapcsolódhat és megvalósul az utalások real time ellenőrzési lehetősége – emelték ki. Az új számlavezető rendszerrel a kincstár akár nagyságrendileg több pénzforgalmi számla vezetésére is képessé válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!