termelő árak

2017.10.29. 12:09

Hamarosan érkeznek az ipari és külkereskedelmi adatok

A KSH kedden közli az ipari termelői árak szeptemberi alakulását. Az idén augusztusban az ipari termelői árak 2,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszaki

A jövő héten közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a szeptemberi ipari termelői árakat, az augusztusi külkereskedelmi termékforgalom adatait, valamint a lakásépítések, építési engedélyek első háromnegyedévi számait.

A KSH kedden közli az ipari termelői árak szeptemberi alakulását. Az idén augusztusban az ipari termelői árak 2,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit. A belföldi értékesítési árak átlagosan 4,1 százalékkal, az ipar exportértékesítési árai 1,6 százalékkal nőttek az előző év augusztusához képest.

Csütörtökön a külkereskedelmi termékforgalom augusztusi második becslését közli a KSH. Az előzetes adatok szerint idén augusztusban az export euróban számolt értéke 10,3 százalékkal, az importé 13,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kereskedelmi többlet 440 millió euró volt, 119 millió euróval kevesebb a tavaly augusztusinál.

A KSH pénteken közli a lakásépítések, építési engedélyek első háromnegyedévi adatait. Az első fél évében 5004 új lakás épült, 46,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 19 823, 40,2 százalékkal több, mint a múlt év első felében.

Ezeken felül a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a héten közli az októberi beszerzésimenedzser-index (BMI) alakulását. A BMI szezonálisan kiigazított szeptemberi értéke 59,3 pont volt, a korábbi szeptemberekkel összevetve az idei érték meghaladja a hosszú távú szeptemberi átlagot (52,3), és az elmúlt három év átlagát (54,3) is.

November 1-je, szerda munkaszüneti nap lesz, mindenszentek ünnepe, a Budapesti Értéktőzsde is zárva tart, így négy napos kereskedési hét lesz a magyar piacon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!