Álhírek

2023.12.03. 05:30

Hamis híreket terjesztenek Reviczky Gáborról

Álhír portálok és oldalak terjesztenek hamis híreket a színész állapotáról – írta meg a Bors.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Ahogy arról a Bors már beszámolt, év elején az a lesújtó hír járta körbe a hazai médiát, miszerint az ország egyik legnépszerűbb színészét, Reviczky Gábort rákkal diagnosztizálták. A Nemzet Művésze a diagnózisa óta már többször is mesélt betegségéről és azzal folytatott harcáról, amiben bizony bőven voltak hullámvölgyek.

Reviczky Gábornak első körben hat kemoterápiát írtak ki az orvosai, amiből legalább négyen már túl van, ezzel kapcsolatban már korábban is elmondta, hogy körülményekhez képest jól viselte a mellékhatásokat, nyáron azonban már úgy nyilatkozott, hogy ez az egész eljárás egy förtelmes dolog, ő pedig inkább tudomást sem vesz a betegségéről.

Lecsaptak rá az álhírgyárak 

Az már önmagában elég szomorú, hogy Reviczky ilyen súlyos betegséggel küzd, az pedig egyenesen felháborító, hogy a semmilyen jó érzést nem ismerő, gátlástalan, kamucímmel operáló álhírgyárak az állapotát használják arra, hogy olvasottságot és kattintást generáljanak.

Márpedig sajnos éppen ez történt néhány nappal ezelőtt, az egyik kamuhírekkel támadó portál ugyanis a következő címmel szemlézett le egy cikket a színészről:

Rendkívüli! A legszomorúbb vasárnap ez. Most jelentette be a család a rákkal küzdő Reviczky Gáborról: A cikk kommentben

– állt a kattintásvadász címben, amiből sokan arra következtethetnének, hogy a legrosszabb történt, és Reviczky szervezete feladta a küzdelmet.

Bár egyre többen tisztában vannak azzal, hogy a gyalázatos átverésekre és rémhírkeltésre alapozó álhírportálok gomba módra szaporodnak, sajnos még mindig sokan akadnak, akik készpénznek veszik a tartalmaikat.

Sajnos nem Reviczky az egyetlen híresség, aki áldozatául esik a kattintásvadászatnak, hiszen számos ismert emberről keringenek hasonlók. Ezt az esetet azonban még súlyosabbá teszi az, hogy egy súlyos betegséggel küzdő művész állapotából akarnak egyesek nyerészkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában