Bulvár-celeb

2023.10.27. 07:05

Itt az igazság Milák Kristófról: nagyon fájdalmas

Drámai részleteket árult el a klasszis sportoló korábbi edzője, Selmeci Attila.

A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári fukuokai világbajnokságot fizikális és mentális okokra hivatkozva kihagyó Milák Kristóf az edzéseket szeptember elején kezdte újra, ám a hétvégi budapesti világkupát így is kihagyta. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó nemrég elárulta, mostantól csak és kizárólag a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra koncentrál, majd korábbi edzője, Selmeci Attila megdöbbentő és drámai részleteket árult el a klasszis sportoló körüli helyzetről.

„Nyolc évet dolgoztam együtt Kristóffal, ennyi azért igencsak huzamos időnek számít ahhoz, hogy elmondhassuk, megismertünk valakit.

Nos, elég komoly problémának tűnik, amit most külső szemlélőként látok.

2017 óta Kristóf egyfolytában prés alatt van. Minden világversenyen indult és mindenhonnan érmekkel tért haza, vagyis felülmúlta önmagát. Ezek után elfogadható érvelésnek tűnt, hogy miért akart az elmúlt nyáron pihenni” – mondta egykori tanítványáról Selmeci Attila, aki szerint Milák Kristófnak mentális és lelki támogatásra van szüksége, mert nagyon nehéz időszakot él át.

„Nehéz erről beszélni, és nincs is felhatalmazásom, hogy részletekbe menjek, de drámai dolog történt Kristóf életében.

Elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját a közelmúltban, ami egészen biztos, hogy tovább nehezítette a helyzetét, és talán még inkább »becsukta« őt” 

– írta meg a mandiner.hu.
„Én most itt szeretnék megfogalmazni egy kérést: most Milák Kristófnak különösen nagy segítségre és mentális támogatásra van szüksége. Ez nem úszásszakmai probléma, hanem mentális elbizonytalanodás, amelyre már volt példa vele kapcsolatban” – mondta az úszóedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában