Bulvár-celeb

2023.10.11. 04:55

Dárdai Pálnak olyan tragédia van az életében, amit sosem tud feldolgozni

Az egész családját megviselte.

Forrás: Twitter / Hertha

Nincs mese, nyerni jár Dárdai Pál a félelmetes hírű Schalke-stadionba: a vezérletével a Hertha vasárnap zsinórban már harmadszor győzött a több mint 61 ezer szurkolóval teli gelsenkircheni arénában. Igaz, ezúttal „csak” a német másodosztályban csapott össze a két nagy múltú klub csapata. Ráadásul a helyezéseiket tekintve ott sem rangadón: 2–1-es idegenbeli sikerével a Dárdai-tanítványok a 9. helyre léptek előre, míg a Schalke maradt a 16. (osztályozós) pozícióban. A magyar tréner mindenesetre boldogan mondta, hogy ez a győzelem többet ért három bajnoki pontnál – írja a Bors.

– Megérdemelt és nagyon fontos győzelmet arattunk, nagyszerű futballhangulatban. Előzőleg sorsdöntőnek neveztem a meccset, amelyen látni akartam, hogy újabb lépést tettünk előre. Így is történt. Dicséretet érdemel a csapat azért, amennyit előrelépett a múlt hét óta, de azért van még mit tanulnunk – értékelt a Hertha magyar ikonja.

Korábban is többször beszélt már arról Dárdai Pál, hogy három-négy mérkőzésre előre tervezi a remélt pontszám begyűjtését. Eddig mínuszban voltak (eggyel kevesebb pontot szereztek, mint azt várta), a Schalke idegenbeli legyőzésével ellenben már jobban állnak az általa tervezettnél.

Dárdai egy kényszerű cseréje kapcsán a sajtótájékoztatón megemlítette élete egyik nagy tragédiáját, öccse, Dárdai Balázs halálát, aki 2002-ben az NB III-as Barcs labdarúgójaként, 23 évesen egy sérülés után, agyvérzésben hunyt el a pályán, azóta szintén meghalt édesapjuk, idősebb Dárdai Pál jelenlétében, aki a csapat szakmai igazgatója volt.

– Magán Deyón (a végül egy összefejelés után lecserélt holland jobbhátvéd, Deyovaisio Zeefuik – a szerző) kívül mindenki azt mondta, hogy cseréljük le. Ő jól érezte magát, de én ezzel óvatos vagyok.

Ismeritek az öcsém sorsát, aki a pályán halt meg, apánk kezei között. Ezért nem szeretem az ilyesmit, az ember a legfontosabb, és hogy mindkét játékos egészséges

– indokolta Dárdai Pál a biztonság kedvéért elrendelt cserét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában