Idegőrlő hónapok

2021.11.22. 09:54

Tovább húzódik Hopp Csilla esete L.L. Juniorral közös kisfiuk halála ügyében

Újabb év telt el bírósági döntés nélkül, mióta 2019. augusztus 31-én egy autós az egyik budapesti kereszteződésben halálra gázolta Hopp Csilla és L.L. Junior kisfiát. A mai napig nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy az édesanyja fogta-e a kisfiú kezét.

Mint azt a Bors felidézte, a 2019-ben történt baleset körülményeit alapos vizsgálat után tisztázta a rendőrség, az autó sofőrje betartott minden vonatkozó szabályt,

Hopp Csilla felelősségét azonban nem sikerült egyértelműen megállapítani.

A mai napig nem tudni, hogy fogta-e a kisfiú kezét a zebrán való áthaladás előtt és kitépte magát a gyermek, vagy nem. Ez a legfontosabb kérdés az ügyben annak tekintetében, hogy az édesanya számíthat-e felelősségre vonásra.

 

A rendőrség majdnem két évvel a tragédia után, 2021 júliusában lezárta a nyomozást, és sokak meglepetésére vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészségnek.

Az édesanyát gondatlan emberöléssel gyanúsították meg.

Hopp Csilla jogi képviselője, Horváth B. Gábor ügyvéd azt mondta a lapnak, hogy a vádemelés nem lepte meg őket, de az édesanyát nagyon felkavarta.

Az ügyészség négy hónapja kapta meg az iratokat, döntés azonban még mindig nem született.

A Bors többször is érdeklődött a Fővárosi Főügyészségnél, hogy megtudják, van-e már ügyészi döntés a vádemelésről, de mindig nemleges választ kaptak. Hozzátették, idén már biztosan nem foglalkoznak az üggyel, legközelebb csak januárban vehetik elő ismét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!