rettegés

2021.11.09. 09:48

Megismétlődik a múlt: nagyon aggódik születendő gyermekéért Ambrus Attila

Ambrus Attila családja hamarosan négytagú lesz, mivel bármelyik pillanatban megszülethet párjával a második gyermekük. Bíznak benne, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik, ugyanis Réka máris túlhordta a kis trónörököst.

Forrás: Bors

Attila és felesége, Réka isten ajándékaként tekintenek a kis Magor érkezésére, aki csodával határos módon, természetes úton fogant meg. Bár a felhők felett lebegnek a boldogságtól, amiért megtörtént velük a lehetetlen, mégis van valami, ami beárnyékolja a babavárás pillanatait.

Fokozódik az aggodalmuk

Attila a Bors megkeresésére elmondta, hogy feleségénél bármikor beindulhat a szülés. Érthető, hogy esetükben az izgalom a tetőfokára hágott, ugyanis napok óta fogalmuk sincs arról, mikor indul útnak a kis Magor. Az orvos az előzetes számítások alapján november 7-ére, vasárnapra jósolta a kicsi érkezését. Azóta már eltelt két nap, ennek ellenére cikkünk megjelenéséig nem érkezett hír arról, hogy a baba elérkezettnek látná az időt.

„A feleségem túlhordta a pici babánkat”

– kezdte Attila a Borsnak.

A hangjában egyértelműen érezhető volt a teljes bizonytalanság, hiszen bár mindenre felkészültek, erre mégsem számítottak.

Újra megtörténik

Attila és Réka igyekeznek higgadtak maradni, s abban bíznak, hogy ahogyan a kislányuk születésénél, most is minden a legnagyobb rendben zajlik majd. Bár azt mondják, minden terhesség más, az ő esetükben mégis párhuzamot lehet vonni a két gyermekük érkezését illetően: több mint két évvel ezelőtt ugyanis Anna a kistestvéréhez hasonlóan szintén késve érkezett a világra.

„Bíztunk abban, hogy a kisfiam mostanra megszületik és nem ismétlődik meg a múlt – tette hozzá Attila.

– Az az igazság, hogy a kislányunk anno egy héttel a kiírt időpont után született meg” – emlékezett vissza a Viszkis, akinek csak arra volt ideje, hogy pár mondatban válaszoljon a kérdésekre, mivel muszáj minden percét beosztania.

Ki sem lát a munkából

Elképesztő mennyiségű megrendelést kell még teljesítenie, ráadásul vészesen közelegnek a határidők. Emellett egyetlen vásárt sem hagyhat ki. Attila számára a fontossági sorrend első helyén áll, hogy megélhetést biztosítson a családjának. Ehhez azonban nem csak az ország különböző területein megszervezett vásárokra kell elutaznia. Önálló esteket is vállal élménybeszámolóval, utána pedig egy kötetlen beszélgetés keretein belül bármit kérdezhetnek tőle a résztvevők. Emiatt azonban egyre csak nő annak az esélye, hogy nem lesz a felesége mellett akkor, amikor beindul a szülés.

A túlhordás veszélyei

Amikor egy kismama túlhordja a babáját, az a kismamára és a kicsire nézve is komoly veszélyeket tartogat. A pici egyre növekvő méretei miatt romlik a méhlepény vérellátása, ez pedig veszélyezteti a vérkeringését. A magzatvíz mennyisége a terhesség előrehaladtával csökken, kevesebb mozgást biztosítva a kicsinek, ami akár farfekvéshez, csípőproblémákhoz vezethet és megnöveli a császármetszés esélyét.

Segítséggel fogant meg a kislányuk

Közel három évvel ezelőtt egy lombikprogramnak köszönhetően váltak egy családdá, így jött a világra kislányuk, Anna. A doktorok akkoriban közölték velük, hogy csak orvosi beavatkozás segítségével válhatnak szülőkké, éppen ezért igazi csodaként élik meg, hogy a kisfiuk természetes módon fogant meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!