Bulvár-celeb

2021.11.11. 08:55

Kiderült: ezért titkolóznak Venczel Vera temetéséről

Az Egri csillagok Vicuskája lassan három hete már, hogy hosszú betegség után, otthonában, férje karjaiban életét vesztette. Máig nincs hír, hogy mikor vehetnek végső búcsút rajongói és pályatársai Venczel Verától.

Nagyon szeretett volna még visszatérni a színpadra

Forrás: MTI / Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Köd és rejtély vette körül az elmúlt hetekben Venczel Vera temetését. Sem a barátok, sem a pályatársak, sem a művésznő tisztelői nem tudtak semmit arról, mikor és hol vehetnek végső búcsút az október 22-én elhunyt színésznőtől. A Bors megtudta, mi a titkolózás oka: a család nem akarja, hogy nyilvánosság előtt zajlódjon elhunyt szerettük temetése.

A nyilvánosság kizárásával temetik

Amikor a Bors felhívta a Farkasréti temetőt, hogy érdeklődjön Venczel Vera temetéséről, telefonban azt közölték:

a család kikérte az elhunyt maradványait. Így elképzelhető, hogy rendhagyó módon vesznek búcsút a művésznőtől. Nem kizárt, hogy elszórják a hamvakat, de lehet, hogy csak magukhoz közel, otthon akarják tudni.

A lap megkereste Venczel Vera férjét, hogy megtudja, hogy zajlik majd a temetés, de kedvesen hárította a kérdéseket.

Megkereste Harkányi Endrét is, aki ugyancsak annyit tudott elmondani, hogy a temetés teljes mértékben a család kezében van, ők döntenek majd az elhunyt sorsáról, így nem tud semmit arról, mikor vehet búcsút volt kollégájától.

A Bors megkereste a Vígszínházat is, akik a saját halottjuknak nyilvánították az elhunyt Jászai Mari-díjas színésznőt.

– A Vígszínház Venczel Vera családjának kérésére tudatja, hogy a művésznő temetését a család a legszűkebb körben, a sajtó és a nyilvánosság kizárásával kívánja megtartani.

A művésznő végső nyugalomra helyezésével kapcsolatban semmilyen további információt nem szándékoznak közzétenni. Megértésüket és együttérzésüket Vera családjának nevében is köszönjük – tájékoztatta a lapot a teátrum.

Éveken keresztül betegeskedett
Fotó: Bors

A baleset megpecsételte a sorsát

Éveken át betegeskedett a színésznő, de

a legnagyobb baj akkor történt, amikor 2016-ban, a Hegedűs a háztetőn című előadás közben megbotlott, és olyan szerencsétlenül esett, hogy két helyen is eltörte a csípőlapátját.

A művésznőt akkor mentővel szállították el, a nézők és a színház dolgozói is megijedtek a látványtól, amikor a művészbejárón át hordágyon kivitték. Egyébként hősiesen tartotta magát, bár óriási fájdalmai voltak. Egy ilyen sérülést sajnos gipszelni sem lehetett. Nehezen épült fel a balesetből Venczel Vera, aztán a felépülése után, 2018-ban egy elhúzódó influenzás betegség miatt ismét hónapokra le kellett mondania a fellépéseit, majd mikor azon év szeptemberében újra színpadra állt volna, férje megbetegedése miatt kényszerült megint pihenőre.

Tüdőbeteg volt

Bár vissza akart térni a színházba és sosem panaszkodott, de aztán jött a koronavírus, ami újra hosszú ideig kizárta őt a szórakoztatás világából. Mindeközben súlyos betegséggel is küzdött.

– Komoly tüdőbetegsége volt. Bár nem járt be a színházba, rendszeresen beszéltünk telefonon

– nyilatkozta korábban a Borsnak Kern András. Csak az ég tudja, mi történt volna, ha 2016-ban nem botlik meg és töri össze magát a művésznő. Erre a választ már sajnos sosem kapjuk meg. Venczel Vera lapunk információi szerint utolsó hónapjaiban többször volt kórházban. Férje, Czapp György, akivel 49 évig éltek boldog házasságban, az utolsó perceiben, kezét fogva búcsúzott tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!