hogy gondolták ezt?

2021.06.15. 15:23

Hihetetlenül szomorú átverés miatt riasztottak egy mentőhelikoptert

Egy bejelentő azt hazudta, hogy ég egy mentőautó az autópályán.

Forrás: OMSZ

Elképesztően felelőtlen esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Feleslegesen riadóztattak egy mentőhelikopter.

Az Országos Mentőszolgálat azt írja a Facebook-bejegyzésében, hogy hétfőn az M0-ra riasztott több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is a fővárosi mentésirányítás.

Ennk az oka az volt, hogy bejelentést kaptak a 112-es számon, hogy egy mentőautó lángol az út szélén, amiben emberek lehetnek.

Természetesen a mentésvezető ellenőrizte, hogy van-e mentőautó a helyszínen. A mentők a térinformatikai rendszeren nem látott egységet, így magán mentőt sejtettek a helyszínen.

A mentőhelikopter pillanatok alatt megérkezett, és alapos felderítés után lemondhatta a segítségül riasztott mentőerőket, a helyszínen és környékén ugyanis nem találtak ilyen eseményt.

A valótlan bejelentés komoly felháborodást keltett a bajtársi közösségben – olvasható a bejegyzésben az Origo szemléje szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!