tragédia

2021.06.22. 12:24

Drogmérgezésben halt meg egy 5 hónapos kisbaba – felelőtlen anyja hagyta megfulladni

Egy szállodában buliztak, a kábítószert elöl hagyták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta annak a csongrádi nőnek az ügyében, akit a Szegedi Törvényszék – gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt – 2 év fogházbüntetésre ítélt.

Az eset 2018. január 18-án történt, amikor egy pár szobát bérelt egy Csongrád-Csanád megyei szállodában, ahová közös fogyasztás céljából amfetamin- tartalmú kábítószert vittek magukkal. A szállodai szobában tartózkodás ideje alatt a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva a nő és élettársa a kábítószert olyan helyen hagyta, hogy az szájon keresztül a nő velük együtt tartózkodó 5 hónapos kislányának a szervezetébe került.

Ezt követően a gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra,

így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette.

A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nő a bűnösségét beismerő nyilatkozatot tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott.

Az elsőfokú ítélet ellen a nő és a védője a kiszabott büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést – írja a delmagyar.hu.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a büntetett előéletű vádlottal szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. A nő élettársának a büntetőjogi felelősségét külön büntetőeljárásban vizsgálják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!